ကင္ဆာေရာဂါကို ကာကြယ္ႏိုင္တဲ့ နည္းလမ္းေတြဟာ ႏွစ္စဥ္ ရွာေဖြေတြ႕ရွိ
ေနၾကၿပီး လြယ္ကူစြာ အသုံးျပဳႏိုင္တယ္လို႔ ကၽြမ္းက်င္သူေတြက ဆိုပါတယ္။
ေအာက္ပါ နည္းလမ္းေတြဟာ ကင္ဆာေရာဂါ ျဖစ္ႏိုင္ေျခကို ၇၀ ရာခိုင္ႏႈန္းအထိ
ေလွ်ာ့ခ်ႏိုင္တယ္လို႔ ကၽြမ္းက်င္သူေတြက အႀကံေပးထားၾကပါတယ္။
၁။ Curcumin နဲ႔ ကင္ဆာကို ကာကြယ္ႏိုင္တဲ့ Genes ေတြ ထြက္ရွိလာေအာင္ ျပဳလုပ္ပါ
ေနာက္ဆံုးေပၚ
ေလ့လာမႈ အသစ္တစ္ခုအရ နႏြင္း၊ ဟင္းအႏွစ္နဲ႔ အိႏၵိယဟင္းခတ္
အေမႊးအႀကိဳင္မွာ အဓိက ပါဝင္တဲ့ Curcumin ဟာ ခႏၶာကိုယ္မွ ကင္ဆာကို
တိုက္ခိုက္ႏိုင္တဲ့ မ်ဳိး႐ိုးဗီဇေတြ ထြက္ရွိလာေအာင္ ျပဳလုပ္ေပးႏိုင္တယ္လို႔
ေတြ႕ရွိခဲ့ပါတယ္။ ဒါ့အျပင္ Curcumin ဆိုတဲ့ ဓာတ္တိုးဆန္႔က်င္ ပစၥည္းဟာ
ကင္ဆာျဖစ္ေစတဲ့ ပစၥည္း Carcinogen ကို သင့္အသည္းမွ ၿဖိဳခြဲႏိုင္စြမ္း
ႏွစ္ဆပိုမ်ားေစႏိုင္တဲ့အတြက္ ကင္ဆာ ျဖစ္ႏိုင္ေျခကို ၆၈ ရာခိုင္ႏႈန္းထိ
ေလွ်ာ့ခ်သြားႏုိင္ပါတယ္။ ေန႔စဥ္ နႏြင္းမႈန္႔ ဒါမွမဟုတ္ ဟင္းအႏွစ္ကို
လက္ဖက္ရည္ဇြန္းနဲ႔ ေလးပုံတစ္ပုံခန္႔ စားသုံးေပးပါ။
၂။ မုန္လာဥနီ စားၿပီး ေရာဂါျဖစ္ႏိုင္ေျခကို ၅၀ ရာခိုင္ႏႈန္း ေလွ်ာ့ခ်ပါ
ေလ့လာမႈေတြအရ
ေန႔စဥ္ ခြက္တစ္ဝက္စာ မုန္လာဥနီ စားသုံးတာေၾကာင့္ အဆုတ္၊ မမ်ဳိးဥအိမ္နဲ႔
အူမႀကီး ကင္ဆာျဖစ္ႏုိင္ေျခ ထက္ဝက္ခန္႔ ေလ်ာ့သြားႏိုင္ေၾကာင္း
အႀကံေပးထားပါတယ္။ ခြက္တစ္ဝက္စာ မုန္လာဥနီမွာ ဘီတာက႐ိုတင္း ၅၉၈၅
မိုက္ခ႐ိုဂရမ္ ပါဝင္ပါတယ္။ ဘီတာက႐ိုတင္းဟာ ေသြးေၾကာတြင္း
ကင္ဆာျဖစ္ေစႏိုင္တဲ့ ဓာတ္တိုးပစၥည္းေတြကို ခႏၶာကိုယ္မွ Cell ေတြအား
မတိုက္ခိုက္ႏုိင္ခင္ အဆင့္မွာပဲ ရွင္းထုတ္ပစ္ႏုိင္လို႔ပါ။ ဟင္းႏုနယ္၊
ကန္စြန္းဥနဲ႔ သရက္သီးေတြမွာလည္း ဘီတာက႐ိုတင္းမ်ားစြာ ပါဝင္ပါတယ္။
၃။ ကယ္လ္စီယမ္ႏွင့္ ဗီတာမင္ဒီ မွီဝဲၿပီး ေရာဂါျဖစ္ႏိုင္ေျခကို ေလွ်ာ့ခ်ပါ
ေလ့လာမႈ
အသစ္အရ ကယ္လ္စီယမ္နဲ႔ ဗီတာမင္ D အားျဖည့္ေဆးကို မီွဝဲတာဟာ အေရျပား၊
အူမႀကီး၊ သားျမတ္နဲ႔ မမ်ဳိးဥအိမ္ ကင္ဆာ အပါအဝင္ ကင္ဆာေရာဂါ တခ်ဳိ႕ကို ၅၀
ရာခိုင္ႏႈန္းအထိ ကာကြယ္ႏုိင္ေၾကာင္း ေတြ႕ရွိခဲ့ပါတယ္။ ဒီအာဟာရေတြဟာ
ပုံမွန္မဟုတ္တဲ့ Cell ေတြထဲ ဝင္ေရာက္သြားၿပီး အဲဒီ Cell ေတြ
ႀကီးထြားမႈနဲ႔ ပ်ံ႕ႏွံ႔မႈေတြ မျဖစ္ေအာင္ တားျမစ္ေပးထားလို႔ပါ။ ေန႔စဥ္
ကယ္လ္စီယမ္ ၁၂၀၀ မီလီဂရမ္နဲ႔ ဗီတာမင္ D 1000 1 U မွီဝဲပါ။
Tip! ကယ္လ္စီယမ္ပမာဏ
၁၂၀၀ မီလီဂရမ္ကို တစ္ႀကိမ္တည္း မေသာက္ဘဲ ပမာဏခြဲၿပီး အစာနဲ႔ အတူေရာၿပီး
ေသာက္ပါ။ တစ္ႀကိမ္တည္းမီွဝဲတဲ့ ပမာဏမ်ားရင္ ဒါမွမဟုတ္ အစာမပါဘဲ
ေဆးခ်ည္းပဲေသာက္ရင္ ကယ္လ္စီယမ္ဟာ ေသြးေၾကာႏုႏုေတြကို ဖ်က္ဆီးႏိုင္လို႔ပါ။
၄။ အလြယ္ကူဆုံး နည္းလမ္းသံုးၿပီး ေဆးလိပ္ ျဖတ္ပါ
ေဆးလိပ္ေငြ႕ကို
ေရွာင္တာေၾကာင့္ အဆုတ္၊ လည္ေခ်ာင္းနဲ႔ ခံတြင္းကင္ဆာ ျဖစ္ႏုိင္ေျခကို
သိသိသာသာ ေလ်ာ့က်ေစႏုိင္တဲ့အျပင္ အခု ေလ့လာမႈ အသစ္ေတြအရ သားျမတ္ကင္ဆာ
ျဖစ္ႏုိင္ေျခကိုလည္း ထက္ဝက္ ေလွ်ာ့ခ်ႏုိင္တယ္လို႔ သက္ေသျပထား
ႏုိင္ၾကပါတယ္။ ၿဗိတိန္မွ ေလ့လာမႈ အသစ္အရ ေဆးလိပ္ျဖတ္ဖို႔
အလြယ္ကူဆုံးနည္းလမ္းဟာ သင့္အေပါင္းအသင္းမိတ္ေဆြနဲ႔ မိသားစုဝင္ေတြက
သင့္ထံေန႔စဥ္ Chatting ဒါမွမဟုတ္ e-mail ကတစ္ဆင့္ေပးပို႔တဲ့ “သင္
ေဆးလိပ္ျဖတ္ႏုိင္မွာပါ” စာကို ဖတ္႐ႈေနဖို႔ပါလို႔ လန္ဒန္တကၠသိုလ္မွ သုေတသီ
Carolinc Free က ရွင္းျပပါတယ္။
Tip! ေဆးလိပ္ျဖတ္ဖို႔ အဆင္သင့္မျဖစ္ေသးရင္
မၾကာခင္က
ျပဳလုပ္တဲ့ အံ့ၾသဖြယ္ရာ ေလ့လာမႈ အသစ္တစ္ခုအရ ပထမဆုံးေသာက္တဲ့ ေဆးလိပ္ကို
အိပ္ရာမွ ႏိုးထအၿပီး အနည္းဆုံး တစ္နာရီၾကာမွ ေသာက္သူေတြဟာ အဆုတ္ကင္ဆာ
ျဖစ္ႏုိင္ေျခ ၄၀ ရာခိုင္ႏႈန္း ေလ်ာ့က်တယ္လို႔ သိရပါတယ္။ သင္ အိပ္ေနစဥ္မွာ
သင့္ခႏၶာကိုယ္က ပ်က္စီးေနတဲ့ အစိတ္အပိုင္းမ်ားစြာကို ျပဳျပင္ေနရၿပီး
ေဆးလိပ္မေသာက္တဲ့ အပိုေဆာင္း အခ်ိန္ ရရွိတာမို႔ ျပဳျပင္ရမယ့္ အခ်ိန္ပို
ရရွိသြားလို႔ပါ။
၅။ ကင္ဆာျဖစ္ေအာင္ လႈံ႔ေဆာ္ႏုိင္တဲ့ အရာေတြကို ေရွာင္ပါ
ေန႔စဥ္
Acetaminophen (ဆိုင္ေပၚတင္ေရာင္းတဲ့ အကိုက္အခဲ ေပ်ာက္ေဆး ၂၀၀ ေက်ာ္မွာ
ပါဝင္ပါတယ္) ေဆးေသာက္ ေနရတာေၾကာင့္ ေသြးကင္ဆာ ျဖစ္ႏုိင္ေျခကို
ႏွစ္ဆပိုမ်ားႏုိင္တယ္လို႔ မၾကာခင္က ျပဳလုပ္တဲ့ ေလ့လာမႈ အသစ္အရ
ေတြ႕ရွိခဲ့ပါတယ္။ Acetaminophen ဟာ အသည္းကို ဝန္ပိေစတာေၾကာင့္
ကင္ဆာအႀကိဳျဖစ္ေနတဲ့ ေသြးျဖဴဥေတြကို အသည္းမွ ဖ်က္ဆီးႏုိင္စြမ္း
ေလ်ာ့က်သြားလို႔ပါ။
၆။ အီစထ႐ိုဂ်င္အဆင့္ တည္ၿငိမ္ေအာင္ ေလ့က်င့္ခန္းလုပ္ပါ
သင့္အိမ္မွာ
လမ္းေလွ်ာက္စက္ ရွိေနေပမယ့္ အဲဒီစက္နဲ႔ သင္ေလ့က်င့္ခန္း မလုပ္ျဖစ္ဘူး
ျဖစ္ေနရင္ လမ္းေလွ်ာက္စက္ကို TV နားမွာ ထားလိုက္ပါ။ ေန႔စဥ္ မိနစ္ ၂၀ ခန္႔
ေလ့က်င့္ခန္း လုပ္တာေၾကာင့္ ေသြးတြင္းအီစထ႐ိုဂ်င္ အဆင့္ေတြ တည္ၿငိမ္မႈ
ရွိလာၿပီး အမ်ဳိးသမီးကင္ဆာ ျဖစ္ႏိုင္ေျခ ၁၈ ရာခိုင္ႏႈန္း
ေလ်ာ့က်သြားႏိုင္ပါတယ္။ အီစထ႐ိုဂ်င္ ျမင့္မားတာဟာ အမ်ဳိးသမီးကင္ဆာ
ျဖစ္ႏုိင္ေျခကို လႈံ႔ေဆာ္ႏုိင္လို႔ပါ။ သုေတသန ျပဳလုပ္ခ်က္အရ ေန႔စဥ္ မိနစ္
၉၀ ခန္႔ မရပ္မနား ေလ့က်င့္ခန္း လုပ္တာေၾကာင့္ ကင္ဆာျဖစ္ႏုိင္ေျခ ၂၂
ရာခိုင္ႏႈန္းသာ ေလ်ာ့က်ႏုိင္တယ္လို႔ ေတြ႕ရွိထားတာမို႔ မိနစ္ ၂၀ ေလာက္
ေန႔စဥ္ေလ့က်င့္ခန္း လုပ္ႏိုင္တာဟာ သင့္အတြက္ အေကာင္းဆုံးပါ။
၇။ ေဖာလစ္အက္စစ္ ပါဝင္တဲ့ အစာေတြ စားပါ
သဘာဝအားျဖင့္
ေဖာလစ္အက္စစ္ ပါဝင္မႈမ်ားတဲ့ အစားအစာေတြဟာ ကင္ဆာေရာဂါကို
ကာကြယ္ႏုိင္ေပမယ့္ ေဖာလစ္အက္စစ္ ပမာဏမ်ားစြာကို အားေဆးအျဖစ္ မီွဝဲရင္
ကင္ဆာျဖစ္ႏုိင္ေျခ ျမင့္မားပါတယ္။ ေဖာလစ္အက္စစ္ကို လုံၿခံဳစိတ္ခ်စြာ
ရရွိႏိုင္ေအာင္ ေအာက္ပါအစားအစာေတြ စားပါ။
ပဲနီေလး - ခ်က္ၿပီးသား တစ္ခြက္စာ ၃၅၈ မိုက္ခ႐ိုဂရမ္
ဟင္းႏုနယ္ - ျပဳတ္ၿပီးသား တစ္ခြက္စာ ၂၆၃ မိုက္ခ႐ိုဂရမ္
အစိမ္းေရာင္ ပန္းေဂၚဖီ - ေပါင္းၿပီးသား တစ္ခြက္စာ ၉၄ မိုက္ခ႐ိုဂရမ္
ေဒါက္တာခင္မိုးမိုး
Ref: Good Health
Source: http://news.yatanarpon.com.mm/cp/goodhealth/article-53863
Monday, July 9, 2012
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment